Strikking, hekling, og litt matknask finner du her hos meg.


søndag 21. august 2011

Silkemyke Alpacca ulltepper!


En kort sommer er kanskje over, men litt strikking har det blitt. Et varmt Alpacca teppe til hver av mine små, så nå kan bare høst og vinter komme, jeg er klar! En enkel måte å strikke de rillestrikkede teppene på, og pyntet med en heklekant og blomst.

Jeg startet i hjørnet med 3 masker, og økte på annenhver pinne med å strikke første maske rett, 1 kast, strikke til det gjenstår 1 maske, 1 kast, og den siste masken rett.
På pinne 2 strikkes alle rett slik at kastene danner ett hull. Fortsett med disse 2 pinnene.

Da jeg hadde strikket halvparten av garnet jeg hadde lagt av til teppe hadde jeg ca 260masker (hjørne til hjørne) på pinnen nr 3,5. Da startet jeg med å felle av slik: Strikk 1 maske, 1 kast, 3 masker sammen, strikk til det gjenstår 4 masker, 3 masker sammen, 1 kast, og strikk siste maske rett. På neste pinne, strikk rett tilbake over alle maskene.


Har dere strikket/heklet/ laget noe i ferien?? Fortell, fortell!! ;)

10 kommentarer:

 1. Åh, så søte de ble. Gode og varme blir de nå som høsten straks er her. Ha en riktig fin dag. Hilsen Siri:-)

  SvarSlett
 2. Hallo!Kjempefine tepper:-) En fin gave å gi barna, det! En vinterkveld med teppe rundt seg og kanskje mamma og pappa som sitter og leser litt for dem...DET er barnelykke:-)Håper vi ses neste gang vi er i Mandal!!!!God klem fra Anette!!!

  SvarSlett
 3. Så nydelige tepper med heklet kant og blomst!
  Ha en god søndag! :)

  SvarSlett
 4. De så utrolig deilige ut, å så fine farger:)

  SvarSlett
 5. Så mye fint du har tryllet fram med garn og pinner! Morsomme puffer! Håper du tar i bruk maskinen mer også,da er det lett å bli hekta på stoff og farger?

  SvarSlett
 6. Herlige tepper i enkel teknikk =) Nydelige farger!

  Slik en fin og inspirerende blogg du har, og så koselig navn på den =)

  SvarSlett
 7. Hjelpe meg så skjønne teppene dine er!!! Skulle gjerne laget et til meg selv, stort nok til å dekke hele meg + litt til. Men det har jeg definitivt ikke tålmodighet til...Takk for koselig hilsen hos meg forresten =)

  SvarSlett
 8. Kjempe fine tepper :) Jeg liker så godt sånn blomst men har aldri skjønt hvordan man lager det.

  SvarSlett
 9. Hvor store ble teppene da ? i cm ??

  SvarSlett
 10. Det gammelrosa ble ca 80 x 80cm, og det mørkelilla ble 75 x 75cm. Men begge er det god strekk i! Du kan også bruke dobbeltråd og strikke med pinne nr. 6.Da går det mye fortere!
  Mvh Hjerte Mynthe

  SvarSlett

Kommentarer fra mine herlige lesere! <3