Strikking, hekling, og litt matknask finner du her hos meg.


onsdag 5. desember 2012

Konfekt med salt karamellfyll



                         Skal du glede noen med en fantastisk hjemmelaget overraskelse? SE HER!




Oppskriften til 14 hjerter får du her! :)

Du trenger:

200g sjokolade
Silikonform (jeg brukte ett brett fra ikea)
Oppskriften til fyllet fant jeg HER

Slik gjør du:

Smelt 100gr sjokolade, og hell i formene slik at de blir halvfulle.
Bruk en teskje til å dra sjokolade oppover kantene i formen. 
Sett i kjøleskap, og la sjokoladen stivne.

Lag fyllet, og la det avkjøle til romtemp før du heller i formen.
Sett i kjøleskap/ eller frys så går det fortere.

Smelt 100g sjokolade og hell over i form.
Sett i frys til du er sikker på at alt er avkjølt.
La hvile ett par minutter på benken før du trykker godsakene ut.

Lykke til!






3 kommentarer:

  1. Mhhh hvor lekker.

    SvarSlett
  2. Så gøy at du lagde dem!! Jeg skal lage jeg også, gleder meg. De så jo bare lekre ut.

    SvarSlett
  3. Hei
    Opp gjennom årene har jeg prøvd å støpe sjokolade i silikonformer. Lagde til og med mine egne former til sjakkbrikker. For litt siden leste jeg at proffer aldri brukte myke former, men harde og sjokoladen måtte tempereres. Dette revolusjonerte mine konfekter og resultat. Jeg kjøpte belgisk sjokolade hos Pals i Oslo og harde former til både konfekt og egg. Nå fikk jeg tynne delikate egg og konfekt. Eggene puttet jeg tre hjemmelagde konfekt inni. Jeg trodde ikke mine egne øyne. Aldri mer konfeltlaging uten temperering og heretter harde former. Se f.eks. Www.pralin.no video om temperering av sjokolade og Odense har filmer med konfektstøping på Youtube.com. Man skal ikke være nødt til å sette det i kjøleskapet og dra sjokoladen oppover kantene. Temperert sjokolade stivner på fem minutter hvis du tar litt ytterst på en kniv, men skal stå i ca en time før de taes ut. Aldri i kjøleskap.

    SvarSlett

Kommentarer fra mine herlige lesere! <3